Sunday 7 September 2008

Elmalı-Muhallebili pasta for dummies

Ewt geçenlerde yazdığım for dummies tarifime kardeşim olduğundan emin olduğum isimsiz bir okuyucu tarafından afedersiniz b.k atıldı. Yok for dummies değilmiş miş. Neyse yılmadım daha dummy insanlar için hafif bi pasta yazmaya karar verdim.

ELMALI-MUHALLEBİLİ PASTA

Malzemeler:
1)5 tane orta boy elma (yarı çapı işaret parmağınızın yarısı kadar olacak. eğer benim elimde büyük elma var küçük elma var diyosanız 5 tane elmayı koyun bişi olmaz. Kasmayın bööle lüzumsuz şeyleri.)
2)1 paket petibör bisküvi (175 gr da olur 200 gr da)
3) 250 gr margarin (tavaya konulup eritilecek) (1 kaşık kenara ayırın muhallebisi için)
4) 2 çay kaşığı tarçın
5)1 su bardağı iri şekilde dövülmüz fındık veya ceviz
6)1 adet tava
7) 1 adet rende
8)Tabiiki pastayı koymak için yuvarlak veya diktörtgen dolaba sığabilecek cinsten 1 adet borcam veya tepsi

Muhallebi:
1)1 litre süt (yağlı yağsız farketmez)
2)1 su bardağı şeker
3)5 yemek kaşığı un(yemek kaşığı yemek yediğimiz kaşık oluyor)
4)1 yemek kaşığı margarin (istersen üstteki margarinden tavaya koymadan önce 1 kaşık ayır)
5)1 paket vanilya
Pastanın yapılışı:
5 tane elmayı soyduktan sonra ayrı bir kaba rendeleyip içine 2 çay kaşıyı tarçını ekleyip kenara koyarız.
Bisküvileri yukarrta belittiğim türde bir borcam veya tepsinin içinde elimizle 5e parçalamaya çalışırız.(yani parçalarız desem sen şimdi boyutunu sorarsın dummy olmak zor)
Parçaladığımız bisküvilerin üzerine tavada erittiğimiz yağı döküp bir kaşıkla karıştırdıktan sonra kenarda beklettimiz elma rendesini ve bi bardak fındık veya cevizi de karışıma ekleyerek karıştırmaya devam ederiz. Bu karıştırma bisküvileri unufak edecek şekilde olMAMAlıdır.Kaç dakka karıştıracağınızı da söylemiyorum eşit bi şekilde dağılım yaptığınıza inanana dek karıştırın ve borcam ve tepsiye haften bastırarak eşit bi eşilde yayın. Sonra borcamı kenara koyun.

Muhallebinin yapılışı:
5 y.k. unu ve 1 su bardağı şekeri derin bir tencereye koyup kuru kuru 1 dk falan karıştırdıktan sonra 1 litre sütü kaşıkla iicene karıştırırız ki ocağa koyduğumuzda un topaklanmasın. iyice karıştırdıktan sonra ocağa koyup kaynayana kadar karıştırırız ve kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip 2 dakka daha karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alırız ve tekrar mikserle 2-3 dakka karıştırıp soğumasını beklemeden kenarda beklettiğimiz pastanın üzerine döküp pastayı buzdolabına yerleştiririz. 5 saat buzdolabında beklettikten sonra pastamızı yiyebiliriz:)

the happy end:)

afiyet olsun (e söylemessek olmasss)

No comments: