Thursday 17 January 2008

Hamsi

(resim her zaman balık aldığımız balıkçıda taken by me)
Burda hamsi mevsimi.. E burda yaşayıp da haftada bi kez hamsi yemezsen ayıp oluyo(daha doğrusu garip oluyo) . Çorbası ve tatlısı hariç, pilav, ekmek , ızgara, kızartma , buğu ve hamsinin bilimum çeşidini denemiş biri olarak kesinlikle hamsinin paluk değil hamsi olduğinu savuniyrum.:)
Bide herhalde en şirin canlılardan biri olduğundan kafalarını kopartmaya kıyamıyorum zavallıların. Ame yerken pek lezzetliler keratalar. Ayşecike sesleniyorum: 2. dönem hamsi ayıklamayı öğrenmiş olarak gelicem. senden küsel pişirecem, bööle de meydan okurum:)
BU arada ayşecik(kendisi home-mate'im olur) sayesinde lugatıma hamsilerle ilgili süpper bi deyim de eklemiş bulunmaktayım. 'hamsi balığı gibi (ışıl ışıl) yanmak' güzel bişiler annamına geliyo bu sanırsam herhalde insan kendi için kötü bişi kullanmaz:) hehe..

Gelen geçene sesleniş: aranızda ielts 'ye girmiş olan varsa benimle irtibata geçermi acaba? thnku şimdiden... pek umutlu olmasam da...

8 comments:

Anonymous said...

hamsiyi temizlemek sanat işi sevgili home mate 'm .temennim hamsiye sevgiyle yaklaşarak onu temizlemen yoksa kendini temizletmez sana ...sevgiyle home mate'n AYŞECİK:)

Buketblu said...

ewt bu yorumunla beni yalancı çıkartmayarak ne kadar normal olmadığını herkeşe kanıtladığın için teşekkür ediyorum sana sevgi böcüğü home mate'm .

Anonymous said...

Buketcim bizde bütün kalbimizle hamsiyi yedik dimi çok da güzeldi ayşecik bir daha hamsileri sevgiyle temizlesede bizde sevgiyle yesek ne güzel olurdu :)

Buketblu said...

ewt ewt ewt... ama yok ben öğreniim de bi o garibanların kafasını kopartmayı olmadı yine cike atarız o yükü:) ama içime doğuyo o hamsilerin kafasını kopartıp delik deşik edersem kesin kovalarlar beni rüyamda 1 hafta boyunca katill, katilll diye..her ne kadar ölüme mahkum olsalarda hep soruyorum öldürmüş gibi hissetmiyomusunuz diye...yani umarım ööle hissetmem... bide ööle bi boyutu var bunun...

Anonymous said...

hamsi madem paluk değildur diyiursuunn. söle nedur o zaman

Buketblu said...

sayın hamsi bu sorunun cevabını senin daha iyi bilmen gerekmezmi?

Anonymous said...

hamsinin bu bilimum yemeklerini nerede yedin bakayım sen, bizim niye haberimiz yok :)))

Buketblu said...

o zamanlar sen ya şinav çekiyodun ya yaylalar yaylalar diye kargaları öldürüyodun veya şafak sayıyodun:)

salih sanırım nerede olduğunu anlamışlardır:) veya bu bilimum yemekleri ne ara tatdığımı anlamışındır:)