Monday 6 October 2008

Bayram Maceraları

Bayram telaşesi kadir gecesi ertesi başladı bizde çünkü yıllık horanta toplatısı için ramazan bayramı uygun görüldü bu sene ve türkiyenin 4 bir yanından cumartesi günü anneannemin evinde bulışmak için yahyalıya gittik. Bu resimde görünenler kabak. hani kabak çekirdeğinin olduğu kabaklar varya onnardan. Ramazanda bunnarı toplayıp ayıklamayı gözleri yemeyen insanlar bekletiyolar yavruları tarlada. Herşey bayramdan sonraya ertelenmiş durumdaydı zaten. Elma toplama, bahçe sulama, ceviz çırpma, kabak ayıklama. Amma velakin benim dayım ve ananem azıcık( ilk defa bi şeyi olduğundan daha küçük tarif ediyorum) kurtlu olduğundan bayramın 2. günü 300 kasa elma topladılar, ramazan bitmedende cööz (ananem cevize cööz der) çırpıldı kurtlamasın diye anneannemin ısrarlarına dayanamayarak...



Yukardaki sarmayı ve tepsi mantısını ben yaptım:) diince hadi lennnnn dediğinizi duyar gibiyim tabi ben de yaparım ama nası hastaydım nası hastaydım 18 saatlik yolculuğun üstüne grip olunca zombiye döndüm. Hatta otobüs muavini yanıma kayseriye geldiğimizi söylemek için geldiğinde kulaklarımın hastalık sonucu tıkanmasıyla adama 4 defa aynı cümleyi tekrarlatınca adam suratıma salakmışım gibi bakmazmı. Dehşet gururum incindi o bakışlara burnumun tıkanmış olmasıyla otobüste horul horul uyumamında etksi var gibi.

Sanırım ilk defa bi seyahat öncesi bu denli tedbirsiz davrandım. resmen takır takır takırdadı dişlerim soğuktan walla. ertesi gün de kar yağdı zaten erciyese. Kemal Amcacım bir ricamla hiç tereddüt etmeden yokuşta benim erciyes fotoğrafları çekmemi bekledi.
Bu benim ilk gün batımı fotom. çok enteresandır toz pembe bana hep gün batımını hatırlatır.
Kızların fotolarını bu yazıya koymasaydım çok vıdı vıdı duyacaktım biliyom. Bu resimde ilgi odağı güzeller güzeli hatun benim anneannem. Onu ablukaya alanlarda kuzenlerim:)Her poza potansiyel blog resmi olaraktan sırıtıyolar. Şimdinin çocukları her bi halttan annayıp sinir ediyo beni. şaka bi yana bu kızların hepsinin zekası bana çekmiş maşallah biri tıpçı, biri türkiye birincsi, öbürü 3 yaşında okuyup yazıyo, diğeride sınıf başkanı:)
Walla 19 kişilik bi horantayla resimden de anlaşılacağı gibi şeker tadında, bayram gibi bi bayram geçirdim. Sadece kardeşimsiz ilk bayram oluşu garip geldi azıcık. Senin yerine de tükettim ablacım ben şekerlerden:) Kusana kadar şeker yedim walla. Kilo ne? Nasıl oluşur?

lahana hapımı alsamki?:! çok pis zayıflatıyomuş yeminnnen:)

3 comments:

Anonymous said...

yalniz abla bu yaptigin ayiptir gunahtir:)ya ne bicim fotograflar onlar oyle:)biz burda ruyamizda goremiyoz onlari:p saka maka fotograflar harika:)

Buketblu said...

ah kuzuumm:) italyaya gelebilirsem sana mantıyla sarma getircem söz:)

Anonymous said...

resimler çok hoşmuş.
bu arada geçmiş olsun...
;)