Wednesday 31 December 2008

Kar Tanesi


Bugün burda accaip kar vardı . Kar yağdıkça biz heveslendik tatil olur mu acep diye ama hevesimiz kursağımızda kaldı. Ya o kadar kar nereye gidiyo allasen? Yağıyor ama hiç birikmiyor burda. Ama köye yağdığı zaman 2 saatte hertaraf bembeyaz.

Bugün sırf bloğuma Kar Fotoları yazarak gelenler kar görsün diye fotoğraf makinemi okula götürüp kar fotoğrafları çekecektim ama alarmı mı çalmadı ben mi duymadım bilmiyorum , 8.50de yetişmem gereken servise 8.45 kalkıp 8.55te yetiştim. Nasıl yaptın diye sormayın ben bile anlayamadım.O telaşede de aklıma değil fotoğraf makinası lenslerim bilen gelmedi walla. Yani Kar fotoğrafı 'henüz ' çekemedim ama Kar Tanelerini makro çekim yaparak o hayret edici görünümlerini gözler önüne sermeye çalıştım:)

Ha bu kar tanesini nasıl yakaladım o soğukta??? Balkondan kolumu yaklaşık bi 15-20 dk şu vaziyette uzattım biyerlerim donaraktan. Artık görenler ne dedi ne düşündü bilmiyorum ama pek sağlıklı olduğumu düşündüklerini sanmıyorum.
Son olarak 2 gündür güldüğüm fıkrayı okumanız için sizleri Buraya yönlendirmek istiyorum...

Bide yeni yıl yazısı yazılması lazım onu yarın yazıcam inşallah...

Saturday 27 December 2008

İsrail

Eğer elimde bi atom bombası olsaydı yeri hazırdı.

Thursday 25 December 2008

Ataraksiya

Geçenlerde Şanslı Slevinı izlerken Josh Harnett adamları patır patır öldürüp tepkisiz tepkisiz dolanırken tepkisizliğinin nedenini ataraksiya hastası olmasına bağladı. Bende merak ettim böyle bişey var mı acaba diye ve bugün geldi aklıma araştırmak filoyla telefonda vıdı vıdı yaparken ve vikipedide buldum.
Ataraksiya, kişide tepki yokluğu, bu nedenle oluşan durgunluk durumu, hiçbir etkiyle uyarılamayan ruh dinginliği, acıya ve sevince ilgisizlik. miş. Ya cidden çok enteresan bi hastalık.koskoca filmde aklımda kalan tek kelime bu olmuştu ve film için uydurulan bişey olduğunu bile düşünmüştüm. cahillik zorrrr...

Geçenlerde yeni bişey daha öğrendim. Grup Vitreus diye tamamı göz doktorlarından oluşan bi grup var. Facebookta aratın bulursunuz:) Aslında çok şaşırtmıştı bu grup beni yani etrafımdaki 1. dereceden 5 dr.dan 5i de anlamayınca müzikten insan elinde olmadan genelleme yapıyor doktorlar müzikten anlamaz diye ama öyle değilmiş. Neyse ben bu vitreus ne demek ya diye bi araştıriim diince gözümüzde bazen patlayan ve uçuşan şeylerin bunun bozulmasından yani vireus dejenerasyonundan olduğunu öğrendim.

Son olarak tıp okumaya karar verdim(pıssss) . Yani bu piskolojiyle hiç bişey olmazsa piskiatrist olur(hayır hiç bişey ima etmiyorum ben!!!) en olmadı zati herkeş aile hekimi oluyomuş:P
ewt ewt baba ben doktor olcam :)) okuturmusun beni????

Biliyo musunuz?


Did You Know? from Amybeth on Vimeo.

Wednesday 24 December 2008

Şekerleme

Bi daha okuldan gelince uyumıcaaaMM!!!!!!! Bunu her seferinde söylesem de ya yazılı okurken ya da kitap okurken engel olamıyorum ben buna yaaa:( Ondan sonra stumble olmayan site ntvmsnbcde okunmayan haber ve forward mail, ve çitten atlayamayan koyun kalmıyo.... son bu son yapmıcam bi daha....

Sunday 21 December 2008

KONUŞMAK


Konuşmak - Yasemin Mori


Bu hatuna Maşallah demek istiyorum : MAŞALLAH :) Böyle bi şarkının arkasına da pek arabesk oldu bu yazı. Olsun...

Saturday 20 December 2008

Kendi kendine oluşan Conseptler (!)*

Bugün orjinal adı tutum yatırım ve türk malları haftası olan ama bizim yerli malı haftası olarak bildiğimiz haftayı resimden de anlaşılacağı üzere büyük bir curcunayla kutladık. Herhalde ilk ve son yerli malı organizasyonum oldu. Abu ne biçim bi gürültüydü o ya!!!!
Bu fotoğraftaki cimcimeler benim kuzenlerim şevval ve zeynep. walla keşke her yer onların odaları ve dünyaları gibi pespempe olsa.Ben bunları gördükçe acaba ben idiot bi çocukmuydum diye düşünüyorum bazen. Ya çocuk milleti dediğin her şeyi bilmemeli pabuç kadar dili olmamalı ne biliim . cık cık cık
Bu fotoyu nası çektim ben bile anlamadım bi daha da buna benzer bişey çekemem herhalde. Bu ne be! diyebilirsiniz ama bence küsel .
Kar taneleri. Nilüfer geldi aklıma.
Evimizin önündeki ağaç.
kayseriye giderken hopa arhavi arasında heyelan oldu ve 1 saat beklemek zorunda kaldık.Bu kaya dağdan yuvarlanmış, yoldan geçmiş ama denize düşememiş . Bana bu daha enteresan geldi. Bide karadenizde yaşayan birinin ölme olasılığının diğer bölgelerdeki insanlarla karşılaştırılmasını talep ediciim devletten!!!

Elimde makine vardı otobüsün içinden çektim. başarılı değil ama BENCE güzel. E önemli olan da bu olduğuna göre ....???

*walla başlığın ne anlama geldiğini bende tam çıkaramıyorum aklıma bianda o geldi . Manasız ama manalandılılabilir. Daha fazla saçmalamamam bloğumun okununabilirliği açısından ii olucak sanırım.

Friday 19 December 2008

Yazı

Şu saatte uyku tutmayışının nedeninimi anlatsam yoksa 3 gün içinde wordün vermiş hatalar yüzünden hazırladığım belgeleri-sınavları tekrar hazırlarken (veya hazırlamazken) içten içe edilen küfürlerden kimin nasip aldığındanmı bahsetsem veya ben size tower bloxx oynadıktan sonra büyüyüp inşaat mühendisi veya müteahhit olmaya karar vermiş olmamı açıkliim.

Ben en güzeli gidip uyumaya çalışayım yoksa yarın tutum yatırım ve türk malları haftasında cozutup cocacolanın faydalarından ve 3 günlük dünyada tutumluluk yapıpta pişman olmaktansa istedikleri gibi yaşamalarından bahsederim falan...

Biz tutumlu çocuklarız
Para dolu kumbaramız

(yalaaaaannnn yimin oosun)

Monday 15 December 2008

10x10

Başlıktan çıkan sonuçta 2 gündür tükettiğim mendil adedi gizli. Bu hastalığın adı grip diil başka bişey olmalı ne biliim sulu sepken falan olmalı mesela burdan sesleniyorum TDK'ya. Gün boyunca soğuktan tir tir titredikçe okulda benim burnum daha da bi faaliyete geçti yani cidden önünü alamıyorum. Doktora gitmek için çok kıytırık olduğunu düşünüp şimdilik erteliyorum.

Yarın Müfettişler ziyaretimize geleceği için daha fazla yazamadan gidiyorum ama bayramda küsel fotolar çektim. Koyucam buraya bu haftayı bi atlatiim hayırlısıyla... Sınavlar, hastalık, teftiş ....

Korkuyorum anne al beni içine...

mutlu kalınız bide sağlıcakla kalınız

ps: walla başlıktan aklıma geldi dört X dört diye bir grup var rock tarzında. Kesinlikle dinlemenizi tavsiye ederim. Yani ben dinledim çok beğendim.

Thursday 4 December 2008

bayrammmm


Gerçi et sevmeyen ben (hiç inandırıcı gelmediğinin ben de farkındayım) açısından adı çok iç açıcı gelmese de 10 günlük tatil kulağa süpper geliyor.

Herkese şimdiden iyi bayramlar .

Çeyrek asırlıksanız, kış mevsimindeyseniz, gökyüzünde büyük ayıyı görebilmişseniz, Ailenize kavuşma ve 10 günlük yatış arifesindeyseniz hayat gerçekten çok güzel...:)

Papatyaları okulumun önünde çektim bayram hediyesi olsun uğrayanlara:). Ya bu mevsimde papatya olmuyodu burda küresel ısınma buraya kadar geldiyse sonumuz cidden çok kötü bak demedi demeyin.

gittim ben
lülü

Wednesday 3 December 2008

Anlatmam lazııımm

Bugün 5. sınıflarda Food and Drinks konusunu işliyoduk. Yiyeceklerin resimlerini çizip sonra adlarını yazıyodum onlarda resimlerden tahmin ediyolardı anlamlarını. Neyse tahtaya balık çizdim ve ingilizcesini yazmadan bağırdılar hep bir ağızdan

- HAMSİİİ

Ben no diip fish yazınca yanına haaaaa baluuuk dediler. Neyse ondan sonra tahtaya 1 tabak patates kızartması çizip yanına fries yazınca bu sefer:

- O ZAMAN BU HAMSİ DA

:)))
tabi ben güldüm. De ya hamsinin bi balık çeşidi olduğunu ne zaman kabul edecek bu karadeniz?
Bence hiç bi zaman :)

Herşey güzelde bide öğle aralarında yemeseler şu hamsiyi ...sınıfa kokudan girilmiyi daaa. Tiksindim yeminne hamsi kokusundan...

Son olarak geçenlerde de bizzat tecrübe ettiğimiz bi vak'a ya dayanarak söylüyorum. Kendinizi ve evinizi seviyorsanız hamsi pişirme işini sakın kapalı alanda yapmayın. Hele bide hamsi bayatsa walla ayvayı yediniz . 1 şişe mr. muscle (sprey hijyen suyu) bitti 5 aydır kullanılmayan oda parfümü yarılandı. o kadar diim size...

Yinede hamsi paluk değuldur. hamsi hamsidur.

saygılar

Tuesday 2 December 2008

Parlo un po d'italiano*

Ciao. Come stai?**


BBC italian'
dan 2 gündür dur durak bilmeden italyanca çalışan ben bugün itibariyle söyleyebilirmki kendimi tanıtacak kadar yannış telaffuzla da olsa italyanca konuşuyorum. Tell Me More Italian ' a da başlarsam artık italyanca profu olur çıkarım .

Üniversitede adı Burak olan ve sözlükten ispanyolca ve italyanca öğrenmiş olduğunu iddia eden sadece iddia etmekle kalmayıp italyan kültürde girdiği sınavdan 3 aylık italya bursu kazanan bi eleman vardı. Her gördüğümüzde köşe bucak kaçıp( nedeni bize kalsın) ama helal olsun elemana beee dediğimiz kişiydi. Bide antepfıstıklı hurma dolmasını severdi kerata:) (Walla ne olduğu nası bişey olduğu hakkında inanın benimde bi fikrim yok)

Bu yazı italyancayla ilgili olmalıydı.

Herkese Buona notte!!!***

*=I speak a little italian.
**= Hi! How are you?
***= Good Night!!