Tuesday 18 September 2007

Yol, Sel, Elektrik, Su ve Okul

Okullar nihayet açıldı. Ama resmen afetli bi açılış oldu. Sabahleyin okula yarım saat geç kaldık çünkü yağan yağmur yolları mahvetmiş ve resmen dere kenarındaki yolun yarısı dereye gitmiş ve tek şeritli yola dönmüş. 30 yıldır böyle afet görmemiştik dediler walla. Bu arada 2 haftadır okulda ve köyde elektirik yoktu.En son Cuma öğlen gelmişti. Bizde rahatlamıştık işler daha kolay yürüyecek diye amma velakin dünkü yağmurdan dolayı yıkılan elektrik direklerinin yapılmasının uzun süreceğini söylediler.Su deposu da sel altında kalınca bizim sularda çamurlu çamurlu akıyo.

Yani vergiler bize yol su elektrik olarak dönmüyoooorr!!!

Bu arada burda havalar accaip soğuk kışlıkları çıkardık valizden. Bu durumdan mutlumuyum? hayır. Ben güneşi severim, bide mavi gökyüzünü ama görünen o ki bu senede durmadan yağacak. Feryal Çubukçu geldi aklıma kitapları incelerken insanların karamsarlığını hep gloomy weathera (karamsar ve kapalı hava) bağlardı. Walla ööle. İçi kararıyo ya insanın. Allam birazda istanbula, ankaraya, aydına ver yarabbim. Sonbaharı sevenler gelin doya doya yaşayın burası neredeyse 5 ay sonbahar yaşıyor.

lülü

7 comments:

Ümit Kurt said...

Üzüldüm valla Buket, ne yazık ki siz o şartlarda eğitim vermeye, öğrenciler de birşeyler öğrenmeye çalışıyor. Daha fazla imkanlar sağlanmalı kesinlikle.

Gelelim sonbahara örtmen hanım :P

Valla versin biraz da buralara :))

Bak gelirim oralara :D

Buketblu said...

Mutlaka daha kötü koşullar altında çalışanlar da vardır ama bence buradaki öğrenciler çok şanslı. Sonuçta köy okulundalar ve hiçbir dersleri boş geçmiyo.İngülüzce örtmenlerü bilen var!!!:P Sadece doğal şartlar zorlayıcı.

Buralara gezmek için hala gelmediysen zaten çok şey kaçırmışsın. Ama istanbuldan sonra burada yaşamak pek içaçıcı olmayabilir. Heryere çok uzak...

Ümit Kurt said...

maalesef gez(e)medim :(

kısmetse gezmeyi istiyorum :)

yaşamayı hiç düşünmedim zaten :D

Buketblu said...

Burası en son çölleşecek olan yermiş türkiyedeki.Ben de düşünmüyorum ama küresel ısınmanın olumsuzluklarını görünce acaba şuradan bikaç dönüm arsamı alsam diye düşünmüyorum diil.seni de görücez yani!!

Yolunuz düşerse bekleriz.Buraları görmeden ölmemeli!!

Anonymous said...

hay allah ya ama o kadar büyük sevap kazanıyorsun ki buna değer canım

iyacp said...

ben gelebilirim, evet.

Buketblu said...

Beklerim iyacp...

Ne zaman?:)