Friday 1 May 2009

1 Mayıs

* Ulusal tatillere bi gün daha ekledik. :) Bütün avrupada tatilmiş zaten biz nası bu kadar bekledik bu konuda annayamadım:)

Bir de Türkiyedeki öğretmenlerin çok tatil yaptığı söylenir hep başka ülkelerle kıyaslanıp vıdı vıdı edilir. Avrupada eğitim dalında birinci ülke Finlandiya bile (ve biçok avrupa ülkesi) 2,5 ay yaz tatili, 15 gün christmas, 1 hafta easter, 2 gün bir mayıs başta olmak üzere daha adını sayamadığım bi dolu tatil yapıyo.

*Nimet Çubukçu bugün itibariyle yeni Milli eğitim bakanı oldu. Annemle adaş olması durumu olumlu kılsa da 1 ay geçmeden bişeyler söylemek çok zor. Gerçi 1 ay geçtikten sonra düşüncelerimi burda paylaşmam daha da zorrrr.

*Aslında bugünün en anlamlı önemli ve sevindirici olayı annemin gelmesiydi. 'HOŞGELDİN EMEKÇİ İNSAN' diye pankart açıp karşılamak geçti aklımdan ama sonra tırstım beni gösterici falan sanarlar diye.Lakin küçücük hopada akın akın insanlar bayrak ve pankartlarıyla
çığrınıyodu.

*Yves Rocher'ın gerçekten kaliteli bi ürün olduğu tarafımdan bi kez daha kanıtlandı. Fransayı sevmese de taktir etti.

*Dün Borçkada İ-NA-NIL-MAZ şiddette bi rüzgar vardı. 'Şöyle 5 kilocuk daha hafif olsaydım kesin yıkılırdım ki ideal kilomda olsam havada savurup çoruha atardı beni o rüzgar.' Dün o rüzgarda bi elimle etekle cebelleşirken diğer elimde alışveriş poşetleriyle demir köprüden geçerken bunnarı düşündüm. Bide Troy kitabındaki rüzgar tanrısı geldi aklıma kızınca esiyodu. Ne salakça.

1 comment:

untilwesaygoodbye said...

Bir de benim oralara gelmemi istiyordun. 62 kiloyla ordan oraya yaprak gibi uçayım mı istiyorsun? :))

Annene hoşgeldin dileklerimi iletiyorum. ;)

İyi haftya sonları... ;)