Sunday 5 August 2007

Yahyalı Macerası - Episode 2

Teyzemlerin yahyalıya gideceğini duyunca ani bir kararla annem ve ben de hayatımda gördüğüm en gelişmiş ilçe olan(!!!!!) yahyalıya hareket ettik. Nedense ben anneannemin yanındayken kendimi ağustos böcüğü gibi hissediyorum. Çünkü her yahyalı macerası kışa hazırlık havasında geçiyor.Bu sefer yahyalıdaki günleri 8 ailenin eriştesini daha anlaşılırı makarnasını keserek geçirdik ve mantı yaptık. Erişte kesmekten su toplamış ellerimizin ve sabahtan akşama kadar iki büklüm oturmaktan bi hal olmuş bel ve mıçımızın ağrısı yetmezmiş gibi annem ve ben çeşme suyu içtiğimiz için mikrop kaptık. E haliyle olanları tahmin edilebiliyodur. WC nöbeti.
Neyse ben bu konulara fazla girmeden 1.3 mp'lik 6125imle çektiğim muhteşem çözünürlükteki fotolarımı yayınlayayım.Teyzem büyük bir iştahla erişte kesmekte...

Sol tarafta annem teyzem ve geleceğin dr. hanımı özge mantı sarmakta, ben de fotoğraf bahanesiyle işten sıvışma çalışmasındayım.

Sağ taraftaki yıldız yıldız mantılar benim yaptıklarım. Tü tü tü, maaşallah bana 40bin kere...:)

Allah anneenneme upuzun ömürler versin de biz hep bir bahaneyle onun yanında toplaşıp, ağustos böcekliği bahanesiyle hasret giderip, mını mınıya ve meyveye doyup,haznemize yepyeni yöresel kelime ve deyim ekleyip, gülmekten ölüp, enerji toplayalım...

ayın kelimesi:HONSA:Asık suratlı

ps: çeşme suyu içmeyelim...

4 comments:

GULSAH said...

bende istiyom o mantıdannnnn bananeeee.....ühüüüüü......

Buketblu said...

walla ya bu sene geçen sene kurduğumuz mantı planını harekete mi geçirsek? artık kemoş da eve gelebilür:))

GULSAH said...

plan tamamdır.nişan kutlamasını mantı ile evde yapıyoruz.hade cümleten hayırlı olsunn.....

Anonymous said...

mantı tarifi ararken buldum ne alaka ama değil mi :) detaylı incelemeden yazdım ama loğuna bakacağım uzun uzun bu arada göldeki resim süsmü yoksa kayık çektin mi :) Bana da beklerim diyorlar ya beklerim bende :)