Tuesday 10 July 2007

Sürüş Denemeleri...

Ehliyetimi geçen ay aldım sonunda. Sürüş testini nasıl geçtim pek anlamasam da iyi puan almıştım. Mehmet Hoca'nın(trafik öğretmeniydi) 'artvinde araba süren kişi heryerde arabayı rahat sürer' tezini de bu yaz çok küsel çürüttüm. Ama kesinlike bu olay babamdan kaynaklanıyor. Ya ben babamın yanında araba sü-re-mi-yo-rum. Geçen gün sabahın 7sinde tırmanıştan dönerken elime arabayı verdi. Önüne bakmayan ben kavşakta az kalsın 200km ile giden bi minübüsle kafa kafaya giriyodum. Ben korkmadım ama babam kenara çekmemi istedi ve derin derin 3 beş dakka nefes alıp verdiketn sonra normal rengine döndü. Ben arabayı iyi süremememin nedenini çoklu şeritlere alışık olmamaya bağlıyordum.Çoklu şeritte 2 kez araba kullandım. Her geçen arabanın şoförü ellerini kaldırıp bana bakarak geçiyodu(ağızlarıda oynuyodu).Eğer tahmin edilen şeyleri söyledilerse Aynısının 2 kat fazlasını iade ediyorum ama kayserideki sürücülerin çoğu malesef çok toleranssız ve saygısız.
Ne arasın borçkada çoklu şerit ışık falan. Dümdüz sür gitsin. Süpperdi. Sadece viraj vardı o kadar.

Bugün o kadar söylenmemin ardından babam beni tek şeritli yola götürdü arabayı kullanmam için. Heycanlanmayım diye öne mıstıkı oturttu kendisi arkaya kuruldu. dakka 1 soru 1 :'kızım, aynaları kontrol ettin mi? (Buket aynalara bakar) 'hıhı' sonra herşey sırasıyla hatırlatılır. ' koltuğunu ayarladın mı?' ' ışık göstergesi sönmeden çalıştırma arabayı dizel bu araba' ' arabalara çok sokulma aynayı geçirirsin sonra.' ' Çok güzel araba sürüyo benim kızım' Bu yazdıklarım her sürüş öncesinde istisnasız tekrarlatılır.
Neyse arabaya bindik. Talas turu yapacaz birlikte. Ben sürüşe gayet iyi başladım. Lakin önümde kocaman bi belediye otobüsü. Tek şeritli yol. Kimse konuşmuyo. Babama bi baktım gözler açılmış. Belediye otobüsü sağa çekilip durakta durdu lakin yol tek şerit ve karşı yönden arabalar geliyor. Ben de hiç durmadan yavaştan geçiim şu ikisinin arasından demeye kalmadan zaaaaaaart diye bi ses geldi. Bu ses aynanın belediye otobüsüne sürtme sesiydi. Daha sonra o sesler babamın bağrıltılarına karıştı. Ben arabayı uygun bi yerde durdurdum. Sonra beni aldı bi gülme. Tööbe tööbe. Ya benim ehliyetim B sınıfı ben nasıl kullanayım Ford rangeri? Bana Hundai Getz de öğrettiler araba kullanmayı. Getirsinler bana getzi görsünler nası sürülüyomuş araba! ( Blog benim değil mi? İstediğim kadar üfleme hakkım var) Bişey değil kullandığım ranger satılık ve yarın teslim edilecek. Gider ayak neredeyse bütün tatili haram edecektim kendime.

Gülşah bana öğreteceğini söyledi. Tek umudum o zaten. Olmazsa da kasmıcam hiç.(ucunu bırakacak da değilim) Küresel ısınma var toplu taşıma araçlarını kullanmak lazım. Küreyi kızdırmamak lazım.

Ayrıca yeri gelmişken bişey daha söylemek istiyorum. Erkekler kadınlarla araba sürme konusunda dalga geçmekte gerçekten haklı. Kadınlarda el, ayak ve beyin koordinasyonu çok iyi çalışmıyo. Neden erkekler daha iyi futbol oynuyo? Onlarda ayak - beyin koordinasyonu çok daha iyi. Bayanlardan da çok iyi araba kullananlar var. En başta Gülşahşım ve Rabiş olmak üzere ama kullanamayan daha fazla. Uzaklarda aramaya gerek yok.

Çok çalışmam lazım çokkkkk!!!!Bi bis alsam çarpa çarpa öğrensemmi acaba????

4 comments:

Guclu said...

Kim veriyo kardeşim bu kadınlara ehliyeti. Vermeyin kardeşim!!!

Buketblu said...

Bana vermeselerdi ii edeceklerdi ama artık çok geç!!!Korksun herkes benden

GULSAH said...

canım arkadaşım sen hiç merak etme kimse öğretmese bile ben öğretcem sana, büyük bir azimle ve de inançla!!!!!

Buketblu said...

tek umudum sensin zaten :)
i love uuuuu